söndag 6 december 2009

Imma

En helg är över. En helg av julmarkad utomhus vid havet. Ni kan ju räkna ut det själva: vi frös rumporna av oss. Dock är ju Boo Trädgård världens vackraste (ok, en av dom) plats.

Hela helgen fick vi också lyssna på vår bordsgrannes prat med kunder. Jag ska försöka beskriva denna quinna (ja, hon var verkligen quinna) så gott jag kan; 40-50+, blond, vacker, fotsid svepande yllekjol, torgvantar, gullig mössa. Om jag säger K.U.S kanske en del fattar vilken stil hon sportade. Lite (mycket!) Malin Berghagen över henne. Hon var dessutom en mycket skicklig försäljare men ack så beräknande. Hon är keramiker ("härligt levande material!"). Jag ska försöka återge några av de standardfraser hon upprepade till varenda kund med aldrig sinande inlevelse.

"Det är ju inte idealiskt för en keramiker att ha varor utomhus på vintern...Tänk dig att koppen är varm. Här, känn på min som jag har hett te i..."
"Varje kopp jag drejar fyller jag med mening. Koppens framtida ägare talar till mig och det budskapet är skrivet undertill på koppen."
"Jag fick en jättebeställning för några år sedan men sedan kunde inte kunden betala och därför säljer jag dom så billigt. Så här billiga koppar får du knappt på Åhléns.! (Om glöggmuggar).

Jag lovar, ordföljden var EXAKT samma hela tiden. E-x-a-k-t. Läskiga quinna.

Nu har jag imma på linserna ock måste sluta för idag. Ser ju inget.

4 kommentarer:

  1. "OO den där är underbar, verkligen uuunderbar" (om sina egna saker)

    SvaraRadera
  2. exakt! vem säger så till vareviga kund?!
    märklig männska.

    SvaraRadera
  3. Hahahah! Åh!
    Jag arbetade med en sån kvinna en gång! Hon ba "Det är bäst att du överlåter allt som har med konst att göra till mig. Jag läste nämligen på konstfack 1800-kallt!"

    Men jag gillar dom.. Det är såna kvinnor som kan gå runt i ENBART lila kläder. Från topp till tå. I olika nyanser.

    SvaraRadera
  4. Hahahaha, skön kvinna!

    Det finns två typer av dessa kvinnor; de finns de lila (många!) och så finns det dom som är lite modernare, lite mer svartagråavita kläder i naturmaterial. Dessa båda typer har dock skenintresset för det asiatiska genensamt. "Minst en Buddha i varje rum!"

    SvaraRadera